Treść artykułu

Konkurs kulinarny „Zdrowie na talerzu”

W ramach TYGODNIA ZDROWEGO ODŻYWIANIA klasy SPdP wzięły udział w konkursie na przygotowanie zdrowego posiłku. Pierwsza konkursowa potrawa to zupa – krem z cukinii wykonana przez uczniów klasy IIA, wspieranych przez uczniów kl IA.
Smacznie, zdrowo i estetycznie😊😋.
Uczniowie z klasy IIIA SPdP podjęli wyzwanie konkursowe i przygotowali II danie. Był to ryż z warzywami i kiełkami, które sami wyhodowali🌱 😉.
Klasa 1A PdP jako propozycję na drugie śniadanie przygotowała wiosenne kanapki i świeżo wyciskany sok z pomarańczy 😀🥪🍊.
Uczniowie klasy 1B SPdP przygotowywali śniadanie. Wszystko wyszło pysznie, zdrowo,kolorowo🌯🥗!
Klasa IIIA PdP przygotowała pyszny deser.

 

Decyzją jury I miejsce zajęła klasa 3B PdP, II miejsce klasa 3A PdP i III miejsce klasa 2A PdP.
Wszystkim serdecznie gratulujemy👏 i dziękujemy za udział😀.